Psikoloji Ogrencilerinin Okumasi Gereken Kitaplar

Merhaba arkadaşlar ,

Uzun süredir blog ile ilgilenemediğimin farkındayım. Gerek özel hayatımda yaşadığım bazı sorunlar,gerek okul hayatım staj durumlarımdan dolayı ilgilenip yazı yazamadım. Artık yeni bir okul dönemi başlıyor,Malum son sınıf oldum artık kısmetse bitiriyoruz :) Yine yoğun bir dönem olacak ama bu sefer blogu bu kadar ihmal edip yazı yazmamazlık yapmayacağım. Daha önce yazdığım  Psikoloji Ogrencilerinin Izlemesi Gereken Filmler  isimli bir yazım vardı. Burada sizin için bazı filmler önermiştim. Bu sefer 5 adet kitap önerim olacak sizlere. Bunlar ders kitapları önerisi değildir,bir sonraki yazım ders kitapları üzerine olacak.  Umarım beğenirsiniz ve işinize yarar :)

                                                          1) Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi Öyküleri
Bu kitap 10 farklı hikayeyi sunuyor sizlere. Yapılan çalışmalar ve terapiler hasta hikayeleri ile beraber anlatılıyor.

                                                         2 ) İyi Hissetmek 
                                                          



 İYİ HİSSETMEK'te, psikiyatrist David Burns duygularınızı harekete geçirecek ve hayata daha olumlu bakmanızı sağlayacak, bilimsel olarak test edilmiş teknikler sunuluyor.
                                                                

                                                        3 ) İnsanı Tanıma Sanatı
Kitabın konusu toplum içindeki etkinliğimizin içerdiği kusurlardan ve  hatalı davranışlarından yola çıkarak onları anlamak, söz konusu hataları göz önüne sermek ve bireylerin toplum yaşamına daha iyi uymalarını sağlamaya çalışmak konusunda bizleri bilgilendiriyor.


                                                       4) Bir Psikiyatristin Anıları
Yalom'un bir anı güncesi denebilir. Onun yaşamına ve gelişimine dair düşünceleri, bizi kendi köklerimiz ve hayatımızın anlamı üzerine düşünmeye de davet ediyor.


                                                           5 ) Divan

Psikiyatrist ve hastası arasındaki mahremiyetin sınırları; seksin terapideki (varsa) yeri. Hayal ve hakikat ilişkisi. En mahrem sırlarımıza vâkıf olan psikiyatristlerin bu “mahrem yükler”i taşırken kendi mahremiyetlerindeki dalgalanmalar karşısında nasıl tökezledikleri anlatılmaktadır.
 ___________________________________________________________________________
Yazımın başında bahsettiğim gibi ders kitapları olarak kullanabileceğiniz kaynakların önerisini bir sonraki yazımda paylaşacağım. Ve hatta Alanlara göre ayırarak paylaşacağım. Klinik Psikoloji,Sosyal Psikoloji,Nöropsikoloji vs. O yüzden takipte kalın :) 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Psikoloji Ogrencilerinin Izlemesi Gereken Filmler

Hayatı Sınırlarda Yaşamak

Psikoloji Temali Film Onerileri