Dikkat! Sahte Psikolog Cikabilir






Ruh sağlığınız bozuk ve bir psikolog'dan yardım almak istiyorsunuz. Araştırmalar sonucu bir psikolog (!) buluyorsunuz ve sözde terapilere başlıyorsunuz. Ama bir durun bakalım. Bu kişi ya gerçekten psikolog değilse ? Ya karşınızda olan insan bir dolandırıcıysa bunları hiç düşündünüz mü ? Bu yazı sahte psikologlara ''Giydirme,Sövme'' niyetindedir açıkca belirteyim.
Vize haftam yaklaşıyor bir süre gönderi paylaşamayacağım o yüzden bir fırsat yaratiyim şu konu hakkında ufakta olsa bişeyler yazayım dedim. Malum bu sahte psikolog mevzusu gündemi çok meşgul etmişti.
Öncelikle tekrar belirtmek isterim ; Lisans mezuniyeti Psikoloji alanından olmayanlar kesinlikle Psikolog olamazlar. Terapi yapma,danışan kabul etme,danışmanlık vs. gibi konularda yardımcı olamazlar. Yıllardır sıkıntımız bir Ruh Sağlığı yasamızın olmayışı.Sözde yıllardır çıktı,çıkacak,eli kulağında deniyor fakat mezun olacağım neredeyse halen bir taslak olmuş bile değil,her neyse. Meslek yasamızın olmayışı yüzünden alan dışından mezun olanlar( sosyolog,felsefe,pdr vs) Psikoloji alanında yüksek lisans yapabilmektedir (maalesef). Fakat devlet üniversiteleri sadece psikoloji mezunlarını aldığı için bu vatandaşlar genelde 2-3 apartman vakıf üniversitelerinde yüksek lisans yapıp ben psikoloğum diye geçiniyor. Bakınız ; Zafer Akıncı , Çağla Düvenci Sönmez gibi çok emek veren (!) şahsiyetler bile ortada ben psikoloğum diye geçiniyor. Ama gerçekler öyle değil. Zafer Akıncı Fizik mezunu yüksek lisansını İstanbul Ticaret Üniversitesinde Uygulamalı Psikoloji alanında yapmış. ( Alan dışı parayı verip girmiş.) Fakat yine PSİKOLOG Olamamıştır. Daha sonra Azteca Üniversitesi'nde( Bu okul Meksikada hee) psikoloji alanında doktora yaptığını idda ediyor. Fakat diplomasının geçerliliği ülkemizde yok. Çağla Hanım ise sosyoloji mezunu daha yüksek lisans bile yapmadan kendini psikolog ilan eden çakma bir şahsiyet. Nedir bu alan dışı sevdası ? Eğer gerçekten ilginiz olsa bu bölümü okursunuz. Para kıracağız diye milyonlarca kişinin emeğini,ruh sağlığını tehlikeye atma hakkınız yoktur ! Bu ve buna benzer insanlar sadece nereden daha çok para kazanırız,insanları nasıl dolandırırız diye düşünen sahtekarlardır.  Lütfen Psikoloğunuz'a diplomasını sorunuz. Bu sizin en büyük hakkınızdır. Bu üçkağıtcı sahte insanlara prim verdirmeyin, Psikoloğunuz'u lütfen iyi araştırın ve kesinlikle diplomasını göstermesini isteyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Psikoloji Ogrencilerinin Izlemesi Gereken Filmler

Hayatı Sınırlarda Yaşamak

Psikoloji Temali Film Onerileri