Anoreksiya Nervoza nedir ?

Merhaba sevgili dostlar. Bugün ele alacağım konu Anoreksiya Nervoza isimli çok ciddi bir rahatsızlık olacak. Malumunuz 2 gün önce falan Sanatçı İrem Derici rahatsızlanarak hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alındı şuan durumu iyi deniyor ama bilemiyorum,neyse. Bu kadını ilk gördüğüm zamandan itibaren aslında anoreksiya olduğunu tahmin ediyordum. Zaten kendiside verdiği bir röpörtajda bu hastalığın bazı semptomlarının kendisinde olduğunu kabul etmişti.Şimdi gelelim fasülyenin faydalarına. Nedir bu Anoreksiya ?

Anoreksiya Nervoza ;  Psikoloji literatüründe çok ciddi olan bi rahatsızlıktır. Yeme bozukluğu olarak bilinir. Anoreksiya olan kişiler kilolarının  düşük olmasına rağmen kendilerini hep kilolu olarak hisseder veya kilo almaktan oldukça korkarlar.Bunun neticesinde yemek yemekten tamamen uzaklaşırlar. Bunun sonucunda vücutta bazı bozulmalar meydana gelebilir. ve sonucu maalesef çok ağır olacak durumlara gelebilir.

Belirtileri Ve Tedavi ; Kilo kaybetme , Kansızlık , Yorgunluk , Uyuyamama , Baş Dönmesi ve bayılma gibi belirtileri olabilir..   Duygusal Belirtileri ;  Açlık hissini reddetme , aşırı derecede kilo alma korkusu , sinirli veya depresif ruh hali.

Anoreksiya'nın tedavisi zor ve uzun süren bir tedavidir. Kişilerin vakit kaybetmeden bir psikolog/ psikiyatrlara başvurmaları gerekmektedir. Bilinmelidir ki anoreksiya hastalarının neredeyse tamamında depresyon belirtileride görülebilir. Bunun neticesinde terapi veya ilaçla tedavi uygulanabilir.  Eğer sizde yukarıda anlattığım belirtilere sahipseniz vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna gidiniz.  Yazımın sonuna gelmeden İrem Derici'ye geçmiş olsun dileklerimizi burdan iletelim. Sorularınız için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Psikoloji Ogrencilerinin Izlemesi Gereken Filmler

Hayatı Sınırlarda Yaşamak

Psikoloji Temali Film Onerileri